Lag din egen påskemarsipan

 
Marsipanegg
Ingen påske uten påskemarsipan, men tilbudet vi finner i butikkene inneholder ofte mer sukker enn mandler! Mandler har et høyt innhold av proteiner, samt umettet fett og fiber. De inneholder også vitamin E som styrker immunforsvaret og magnesium som er gunstig for hjerte og blodtrykk.

Ønsker du helsefordelene fra mandler mens du nyter marsipanen kan du prøve denne enkle oppskriften 🙂
Oppskrift:
4 dl mandler
3 eggehviter
1 1/2 ss steviasukker
Noen dråper vaniljestevia (kan droppes)
1 ss lønnesirup
Mandler skoldes og males. Jeg gjorde det enkelt og kjørte mine i foodprosessor. Det vil gi en litt grov konsistens. Ønsker du en finere konsistens kan du bruke mandelkvern. Bland deretter i søtning og eggehviter og kna godt til massen samler seg. Virker den smulete så ha litt mer eggehvite i.
Rull kuler i ønsket størrelse. Smelt en plate mørk sjokolade og dypp kulene i. Jeg pyntet med litt kakestrøssel.

God påske!
chicks_and_easter_eggs_196582

Kommentaren er avsluttet.