Raw vegansk eplepai


Noen ganger får jeg jeg skikkelig lyst på kake, men har samtidig lyst til å spise noe som er sunt og gir kroppen noe den trenger. En slik kake er dette! Den er uten gluten, melk, egg og tilsatt sukker. Den kan spises med god samvittighet, men spis den som annen kake, for den inneholder mange kalorier 😉
Raw_vegansk_eplepai_stykke

OPPSKRIFT:

Bunn:
4 dl mandler
2 ss smeltet kokosolje
6 dadler
1 krm muskat, malt
2 ts kanel
1/2 ts salt

Fyll:
150 g mango
1 banan
4 dadler
1 eple med skall
2 ts fiberhusk
1/2 ts vaniljepulver

Topping:
3 epler i tynne skiver
Kanel
Gojibær til pynt

 

  • Kjør mandler i foodprosessor til det er finmalt.
  • Ha i krydder, salt, olje og dadler og kjør til en jevn masse.
  • Trykk «deigen» ut i en paiform.
  • Kjør ingrediensene til fyllet til en jevn grøt i foodprosessor. Ha det oppi paiformen.
  • Skrell eplene hvis du ønsker og skjær de i tynne skiver som legges oppå fyllet.

Kaken kan med fordel stå i kjøleskapet over natten. Da får fyllet satt seg litt, smakene kommer bedre frem, og bunnen blir saftigere. Server den gjerne med litt is, krem eller vaniljesaus.

Raw_vegansk_eplepai_pyntet

4 tanker om “Raw vegansk eplepai

  1. Skal den ikke stekes? Hvordan beholdes eplene fine, og ikke blir brun?

    • Kaken skal ikke stekes, men serveres rå! Eplene har jeg ikke gjort noe med annet enn å drysse kanel over. De holder seg egentlig ganske fine selv etter et døgn i kjøleskap. Hvis du vi være sikker på at de ikke skal mørkne, så kan du jo pensle de med litt sitronsaft etter du har lagt de på, før du drysser på kanel 🙂

      • Det en evt kan gjøre er å lage kaken uten eplene på toppen og sette i kjøleskapet og rett før servering pynte med eplene på toppen 🙂 Ellers er sitronsaft en lur og naturlig metode 🙂
        Ser veldig godt ut, og spennende med mango i fyllet! Elsker raw kaker 😀