Havre- og banankaker med gulrot og kanel

image

Mjuke, saftige og sunne

Noen ganger gir eksperimentering på kjøkkenet svært så gode resultater! Målet var å lage noe uten tilsatt sukker, allergivennlig og som man kan spise med god samvittighet. Disse små mjuke kakene forsvant fort kan jeg fortelle! Basen er most banan, havregryn og raspet gulrot, og det skal nok videreutvikles flere smakfulle varianter av disse gode kakene. Kakene er uten sukker, mel, melk og egg, og bruker du glutenfrie havregryn kan de også spises av de med cøliaki.

Oppskrift (ca 12 stk)

  • 2 middels store bananer
  • 2 dl havregryn
  • 2 middels store gulrøtter
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 dl valnøtter hakkede (kan utelates)

Fremgangsmåte:
Mos bananene med en gaffel. Skrell og rasp gulrøttene og ha alle ingrediensene oppi bananmosen. Bland godt til det ser slik ut:
image
Trill til kuler store som golfballer, legg på en bakepapirkledt stekeplate og trykk litt flate, ca 1 cm tykke.
image
Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl litt, så er det bare å nyyyyte…
image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *