Hvitløkskjøttboller med smashpoteter

image
For tiden er jeg bosatt i Spania, og da kan jeg jo ikke unngå å bli litt inspirert av de lokale mattradisjonene. Og de spanske kjøttbollene er virkelig en favoritt hos både små og store. Mine kjøttboller er smaksatt med deilig, og ikke minst supersunn hvitløk og krydderurter som rosmarin og timian, som er typiske for området.
De fikk denne gangen følge av smashpoteter, men er også supre i en fyldig tomatsaus servert med pasta, eller med fløtesaus og kokte grønnsaker, eller på tapasbordet. Mulighetene er mange, og de fleste liker kjøttboller!

image

Oppskrift på kjøttboller med hvitløk, rosmarin og timian

  • 800 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts blandede krydderurter (jeg brukte et blandingskrydder som kalles provencalkrydder)
  • pepper etter smak
  • litt vann/melk hvis deigen er veldig fast

Alt blandes i en kjøkkenmaskin med K-krok. Varm fett i en stekepanne (Jeg brukte en blanding av meierismør og olivenolje). Bruk en t-skje og form små boller som legges i stekepannen. Jeg trykket mine litt flate. Stek til passe brune.

image

Fremgangsmåte for smashpoteter

  • Poteter
  • Salt + krydder (jeg brukte samme krydderurter som i kjøttbollene)
  • Olivenolje

Litt små poteter egner seg godt her. Kok potetene godt møre. Legg dem på en bakepapirkledt stekeplate. Bruk en gaffel og mos de litt flate. Ringle over med olivenolje og gi dem et dryss med salt og krydderurter.

Stekes i stekeovn på 230 grader ca 20 minutter, pass på så de ikke blir brent.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *