Helt uten melk, gluten og egg egner denne lasagnen seg for de aller fleste. Den er vegansk, det vil si at den kun inneholder råvarer fra planteriket. «Blir du mett av kun plantefor?» lurer du kanskje… Om du blir!! Det er nemlig godt med både proteiner og fett i denne retten, men fra nøtter og linser, i motsetning til tradisjonell lasagne hvor du får det fra melk, ost og kjøtt…
Denne lasagnen er heller ikke varmebehandlet (bortsett fra linsene som er kokt, men du kan også bruke spirede linser hvis du ønsker), så næringsstoffer og enzymer er godt bevart 🙂
Den stables på tradisjonelt vis med tomatsaus og hvit saus, men pastaplatene er byttet ut med skiver av squash.
Oppskrift på supersunn lasagne (2 pors)
Tomatsaus
- 2-3 tomater
- 1/4 løk
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 paprika
- 2-3 dl kokte linser (bruk gjerne de på boks om du vil spare tid)
- salt, pepper og oregano etter smak.
Kjør alt i foodprosessor til det er en grov saus
Hvit saus
- 2 dl cashewnøtter legges i bløt minst 30 min
- 1 dl vann
- salt, pepper og muskat etter smak
Kjør i foodprosessor til en jevn tykk saus
1 squash skives med en ostehøvel eller lignende
Legg lagvis squash, tomatsaus og hvit saus.