Deilig mandelsmør


2015-02-04 15.12.29-1
Lett å lage – lett å like!
Her i huset går det ned på høykant både hos liten og stor. Det er også veldig anvendelig. Vi bruker det på brødskiva, på samme måte som peanøttsmør, gjerne med noen bananskiver oppå. Det kan også utgjøre basen i godiskuler eller andre søtsaker, ha en skje i havregrøten, eller bruk det som fyll i hvetebakst sammen med eple og kanel. Som sagt, bruksområdene er mange 🙂 Oppskriften kan brukes med de fleste nøtter…

Oppskrift på mandelsmør:

  • 250 g mandler
  • Salt etter smak

Fremgangsmåte:

Ha mandler i foodprosessor, og kjør til det har en litt glatt og tykkflytende konsistens. Skrap ned fra kantene etter behov. Her må du ha litt tålmodighet for det tar litt tid, og du må nok skrape ned mange ganger, men resultatet er absolutt verdt det. Smak til med salt når mandelsmøret har ønsket konsistens.

Så gjenstår det bare å nyte….

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *