Frossen mandelfudge med sjokoladetopp


Jeg må bare dele disse godsakene med dere. Kaloririke? Ja!! Men vil absolutt påstå at disse er av den sunnere typen, spist med måte vel og merke… Utfordringen er at de må spises rett fra fryseren, for de smelter i romtemperatur. Det gjør kanskje at du ikke spiser så mange av gangen, eller kanskje du er som meg og blir gående å småspise til det er tomt 😉
image

Oppskrift på mandelfudge (ca 12 store eller 24 små):

  • 2 dl usaltet mandelsmør
  • 4 ss flytende extra virgin kokosolje
  • 2 ss kokosblomstsukker (eller annen søtning)
  • 1/2 ts salt

Sjokoladetopping:

  • 3 ss flytende extra virgin kokosolje
  • 2 ss kokosblomstsukker
  • 2 ss kakao
  • en klype salt

Fremgangsmåte:

Har du ikke ferdig mandelsmør må dette lages først. Fremgangsmåte finner du her.
Bland kokosolje, salt og kokosblomstsukker til fudgen for seg, og ha i mandelsmøret til slutt. Rør godt.
Ha et par ss i små muffinsformer, eller hell alt i en form kledt med bakepapir. Sett i fryseren i ca 1 time.
 
Bland ingrediensene til sjokoladetoppingen og ha på den frosne fudgen, ca en teskje på hver. Dryss på kokos eller det du vil ha på toppen. Hakkede nøtter, eller litt flaksalt er også godt.
 

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *