Grønnsaksboller med linser og havre


image
Kjøttboller og spagetti er en kjent rett for mange. Disse bollene er riktignok uten kjøtt, men slettes ikke uten smak. De er dessuten fulle av gode saker som gjør godt for kroppen! De er stekt i stekeovn, noe som gjør at de blir en del fastere enn om du bruker stekepannen. Det sparer deg dessuten for masse jobb, da du får plass til veldig mange av gangen på en stekeplate 🙂 Jeg har her tilberedt dem med spagetti og tomatsaus, men de kan brukes på mange andre måter. De kan f.eks. utgjøre et vegetarisk innslag på tapasbordet, eller spises i pitabrød med salat og dressing. Bytt ut tomatsausen med fløtesaus og spis dem med kokte poteter og grønnsaker. Mulighetene er mange, bare fantasien setter grenser. Del gjerne i kommentarfeltet hvordan du spiser dem.

Oppskrift på grønnsaksboller (ca 80 stk)

  • 1 stor løk
  • 400 g kokte linser
  • 450 g kokt blomkål
  • 100 g rester av gulrøtter/erter
  • 200 g kokte poteter
  • 3 dl kikertmel
  • 4 dl havregryn
  •  2 ts paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts salt
  • pepper

Grønnsaker og linser kjøres i foodprosessor til en jevn masse. Ha i resten av ingrediensene og bland godt.

Trill til små boller som legges på en bakepapirkledt stekeplate.

image

Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Ta ut av ovnen, snu bollene og stek videre i 15 minutter.

image

Tomatsaus

  • 1 stor løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 800 g hermetisk tomat
  • 1 stor paprika, i små biter
  • 1 ss oregano
  • 1/4 ts sukker
  • salt, pepper, chiliflak

Kokes lenge, for best smak!

 image

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *