En fyldig og smakfull suppe, som faller i smak hos både liten og stor. Litt mer jobb enn posesuppe er det så klart, men uendelig mye bedre! Du får også full kontroll på saltet, noe posesupper ofte inneholder mye av. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, så kan du fryse ned halvparten til en annen dag… Pestoen utgjør det lille ekstra, men suppen er supergod uten også.
Oppskrift på tomatsuppe
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 gul løk, finhakket
- 3 gulrøtter i små biter
- 500 g hakkede tomater, hermetisk eller ferske
- 8-10 dl grønnsaksbuljong
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket timian
- salt og pepper + en klype sukker
Fremgangsmåte:
Surr løk og hvitløk i oljen noen minutter. Ha i gulrøttene, tomat, buljong og krydder. Kokes til gulrøttene er møre, og kjøres jevn med stavmikser. Smak til med salt til slutt.
Oppskrift på basilikum- og valnøttpesto
- 1 potte basilikum
- 2 små never valnøtter
- 1,5 dl god olivenolje
- 2 fedd finhakket hvitløk
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
Alle ingredienser has i foodprosessor og kjøres til en jevn grøt. Ha i mer olje, hvis den blir for tykk.
Suppen serveres med ferske krydderurter, pesto og grovt brød. Håper det smaker…