Kjøttfri mandag med veggisburgere

 
Veggisburger
I dag blir det smakfulle burgerne til middag. Inspirasjon har jeg hentet fra Jane på Veganmisjonen sine sider. De er i hovedsak basert på kokt ris, blomkål og havregryn, og er overraskende enkle å lage!

Oppskrift:
5-6 dl ferdigkokt ris (ca 2 dl ukokt)
1 halvt blomkålhode i små biter
1 stor gulrot i småbiter
1 hakket løk
2 dl små havregryn
1 toppet ts grønnsaksbuljongpulver
1 toppet ts paprikapulver
1/2 ts spisskummen
salt/pepper etter smak

Kok blomkål og gulrot så vidt møre og sil av vannet.
Bland grønnsaker, havregryn og ris godt i en bolle. Kjør med stavmikser til du får en farseliknede konsistens. La det gjerne være igjen litt biter
Ha i krydder og bland godt. Form til kaker og stek gyldne i olje i en stekepanne ved middels varme.

Jeg serverer mine med halvgrove hjemmebakte polarbrød og standard burgertilbehør som salatblader, tomat, syltede agurker, løk og ketchup. Mmmmm…gleder meg til middag!

2 tanker om “Kjøttfri mandag med veggisburgere

    • De ble veldig gode, og gikk ned på høykant både hos mine unger og de som var på besøk 🙂