Hasselnøttkuler med sesamfrø


Hasselnøttkuler_bit

Åhhh mamma mia!!! sier jeg bare. Det som skulle bli deilig hasselnøttsmør (noe det også var underveis) endte opp i fudge-liknende herlige godiskuler! Sønnen min trodde noen hadde laget brownies i nabolaget, for sånn luktet det faktisk! Anbefaler virkelig å prøve disse. Litt klinete å rulle, men absolutt verdt det.

Mye kalorier er det jo generelt i godteri, men kaloriene i disse herlighetene er så absolutt av det rette slaget! Hasselnøtter gir deg i tillegg til rikelig med umettede fettsyrer også protein og kostfiber. Du får også nyttige mineraler som kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Sesamfrøene er rike på blant annet kalsium, jern, folat, kalium, magnesium og fosfor. De bidrar også med kostfiber, protein og både enumettede- og flerumettede fettsyrer. Skikkelige godsaker altså, for både kropp og sinn. Kanskje noe å servere din kjære på alle hjerters dag?

Oppskrift:

  • 250 g hasselnøtter
  • 10 myke små dadler (fjern steinene og legg de evt. litt i varmt vann før bruk)
  • 2 toppede ss råkakao
  • 1 ts vaniljepulver
  • Noen dryss salt

Fremgangsmåte:

  • Kjør hasselnøtter i foodprosessor til nøttesmør. Skrap ned fra kantene med en slikkepott ved behov.
  • Ha i dadler, kakao, vaniljepulver og salt og kjør til en seig masse.
  • Rull kuler så store du vil ha dem og rull dem i sesamfrø.
  • Oppbevares kaldt!

Hasselnøttkuler_hjerte

Kommentaren er avsluttet.