Fudgy energibar


Energibar med mandler pistasj og dadler (1)
Deilig fudgekonsistens og rene smaker gjør disse herlige energibarene like godt egnet som ekstra påfyll på tur, etter trening, eller som litt sunnere godteri. Søtheten kommer kun fra dadler som i tillegg til høyt innhold av karbohydrater også er rik på kostfiber og mineraler som kalsium, kalium, magnesium og fosfor. Pistasjnøtter, mandler og ekstra virgin kokosolje bidrar med gode fettsyrer, mineraler, vitaminer og masse energi.
Siden dette er en energibar oppgir jeg også energifordeling for denne oppskriften.

Oppskrift på fudgy energibar

  • 160 g dadler uten stein
  • 125 g mandler
  • 50 g pistasjnøtter
  • 30 g kokosmasse
  • 1 toppet ss kakao
  • 2 ss ekstra virgin kokosolje (smeltet)
  • 3 ss vann
  • 1 klype salt

Kjør mandler og dadler i foodprosessor til det er ganske så fint. Ha i kokosolje, kakao og salt. Spe med vann til passe konsistens. Bland inn grovhakkede pistasjnøtter. Trykk ut massen i en plastkledt brødform (eller annen form med passe størrelse). Massen kan også formes til kuler. Jeg har drysset litt puffet quinoa på toppen til pynt.  Avkjøles i kjøleskap noen timer, deles i passe store biter (jeg delte i 8) og singelpakkes i plast.
Energibar med mandler pistasj og dadler (2)

En av mine barer veide 53 gram og inneholder 240 kcal.

  • Karbohydrater: 15,4 g
  • Fett: 16,4 g
  • Protein: 5,6 g
  • Kostfiber: 4,3 g

Kommentaren er avsluttet.